Minută a dezbaterii publice cu tema Plan Urbanistic Zonal – reglementări zona mixtă, locuințe colective cu spații comerciale la parte, amplasat în municipiul Medgidia, strada Decebal, nr. 27, pentru imobilul 103737

    Marți, 3 august 2021, de la ora 11.00, la Primăria Municipiului Medgidia a avut loc dezbaterea publică cu tema: ”Plan Urbanistic Zonal – reglementări zona mixtă, locuințe colective cu spații comerciale la parter, amplasat în municipiul Medgidia, strada Decebal, nr. 27, pentru imobilul 103737”.

    La dezbatere au participat aproximativ 10 de persoane.

    Planul urbanistic zonal al imobilului a fost prezentat de reprezentanții firmei de arhitectură care a realizat planul și documentația necesară. Doamna Boldiș Adriana Elena a explicat că profilul stradal va fi păstrat, clădirile existente nu se vor demola, se vor construi locuințe, iar procentul de ocupare al teritoriului este de 75%. Se înscrie în tendința zonei de dezvoltare, nu afectează zona și se asigură însorirea. Se vor asigura locuri de parcare în subsol și o platformă de colectare deșeuri în interior.

    Arhitectul Primăriei Municipiului Medgidia, domnul Marius Ponomarenco a adresat următoarele întrebări: care este regimul de înălțime, răspunsul fiind că sunt patru niveluri.

    Domnul Doru Drăgulin, un cetățean prezent la dezbatere a întrebat dacă este prevăzut în proiect și lift, doamna Boldiș a răspuns că acest lucru ține de arhitectura de după PUZ, conform legii locuinței.

    La sfârșitul întâlnirii domnul arhitect a menționat că sunt opinii scrise primite la Primăria Medgidia din partea unor cetățeni, opinii pe care le va redirecționa firmei de proiectare în vederea unui răspuns care va fi transmis ulterior semnatarilor adreselor.