MINUTĂ a dezbaterii publice cu tema ,,Elaborare P.U.Z. reglementare imobil teren, strada Independenței, nr. 12B, lot 1/1/1/2 cu suprafața de 16000 mp”

Marți, 10 septembrie 2019, de la ora 10.00, la Primăria Municipiului Medgidia a avut loc dezbaterea publică cu tema: ,,Elaborare P.U.Z. reglementare imobil teren, strada Independenței, nr. 12 B, lot 1/1/1/2 cu suprafața de 16000 mp”. Materialele au fost prezentate de  doamna arhitect Ignis Duvagi, din partea proiectantului S.C. ALL ARHITECTURA S.R.L. Constanța. Din partea beneficiarului, S.C. CARLA IMOB S.R.L., a fost prezent administratorul societății, Laurențiu Căruntu. Etapa consultării publice a avut loc în perioada 29.08.2019-09.09.2019. La dezbatere au fost prezente aproximativ 20 de persoane.

Teritoriul care urmează să fie reglementat prin P.U.Z. este situat în municipiul Medgidia, în zona industrială I.M.U.M., aliniat la strada Dezrobirii, lângă Colegiul Tehnic Nicolae Titulescu. Terenul propus pentru amplasarea investiției este neconstruit. Pe teren sunt construite câteva platforme betonate și câteva garaje cu acces din strada Dezrobirii. Parcela care a generat P.U.Z. se află în municipiul Medgidia, str. Independenței 12B, lot 1/1/1/2, jud. Constanța, cu numărul cadastral 109283. Suprafața acestuia este de 16000 mp. Zona propusă pentru studiu se va menține pe direcția est-vest pe toată lungimea parcelei care a generat P.U.Z., iar pe direcția nord-sud se va extinde până la drumul din incinta I.M.U.M., pe o adâncime totală de circa 177 metri. Limita estică va fi dată de terenul aflat în proprietatea Municipiului Medgidia. Suprafața zonei studiate propuse este de circa  95 000 mp.

Se regăsesc trei zone de reglementare, astfel:  zonă de locuințe colective, zone de locuințe individuale și colective mici, precum și o zonă mixtă (locuințe colective, spații comerciale, administrative, de alimentație publică). În apropiere există rețelele publice de utilități (apă, canalizare menajeră, electricitate, gaz metan, telefonie, cablu de date), care se vor propune spre dezvoltare și pentru teritoriul propus spre studiu. În ceea ce privește circulația rutieră, nu se va modifica traseul și amprizele străzilor existente, iar cele propuse vor asigura circulația carosabilă pe două sensuri.

Cristian Ciobănuc, reprezentant Alpha Media a întrebat beneficiarul dacă este propus un tip de proiect pentru zona rezidențială sau fiecare va construi cum dorește? Acesta a răspuns că tot nivelul zonei va crește, iar maximul permis este de P+3. De asemenea, Laurențiu Cărunțiu a mai precizat că, după construirea primelor două-trei blocuri, se va realiza un gard de protecție forestier, în vederea asigurării accesului elevilor către Liceul ,,Nicolae Titulescu”, care să ofere o imagine estetică plăcută dar să fie și util.

Întrebat de prețul acestor locuințe, reprezentantul beneficiarului a spus că acesta va fi undeva în jurul a 15-20 euro/mp.