CONFERINȚĂ A TINERILOR EUROPENI, ORGANIZATĂ LA MEDGIDIA

    Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” vă invită în perioada 12 – 17 noiembrie 2017, să participați la Conferința Tinerilor Europeni ”YES EVENT”.

    Evenimentul de talie internațională se va desfășura la sediul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Casa de Cultură „Ioan N.Roman” și Casa de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu”.

    Echipe de elevi din Estonia, Finlanda, Germania, Olanda, Polonia, Slovacia, Suedia și România, vor dezbate în limba engleză tema „Cultura tinerilor”

    Programul conferinței include prezentări pe tema conferinței, activități în grupuri internaționale cu temele: „Imaginea adolescentului contemporan” și „Stereotipuri culturale”, jocuri de rol, bufet internațional, dar și vizite ale obiectivelor turistice din zonă și din țară.

    Pe parcursul unei întregi săptămâni de diverse activități se urmăresc: crearea unei dimensiuni interculturale și multiculturale în educația tinerilor, a unei atitudini deschise față de alte culturi europene și valorizarea lor și încurajarea unei atitudini de cooperare a tinerilor europeni așa cum este reflectată în Rezoluția Comunității Europene. Totodată se urmărește conștientizarea importanței formării educației pentru egalitate de șanse în cadrul unei Europe democratice și unite.