S-a încheiat cea de-a VI-a ediție a Festivalului de Muzică Ușoară și Populară „TINERE SPERANȚE”

În perioada 20 – 21 mai 2017, scena Cercului Militar Medgidia a fost gazda tradiționalului festival „TINERE SPERANȚE”, care aduce, an de an, un plus de valoare și culoare în viața locuitorilor municipiului. Remarcabili interpreți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, s-au reunit în cadrul acestui spectacol – concurs, pentru a-și dovedi talentul și pasiunea pentru muzica ușoară și populară.

Juriul de anul acesta a fost compus din: dirijor și profesor de pian, Inga Postolache, profesorii de canto, Viorela Filip și Teo Rădulescu, interpreții de muzică populară, Ion Amititeloaie, Elena Plătică și Costel Atanasof, redactor muzical la Radio Doina, Ionuț Dulgheriu și compozitorul, Claudiu Bulete.

În prima zi a concursului, micuții artiști au fost împărțiți în patru categorii de vârstă și s-au întrecut în impresionante interpretări de muzică ușoară.

La categoria 15 – 18 ani, marele trofeu a mers la Daniela Paraschița. Locul I a fost adjudecat de Mihaela Nicolae, pe locul secund a urcat Roxana Parpalev, iar locul III a ajuns la Alin Pânzariu. Ana Elena Nicola și Ramona Popa au obținut mențiuni.

La categoria 12 – 14 ani, Bianca Gheorghe a câștigat Trofeul Juriului, iar Andrei Tudor a câștigat Trofeul Categoriei. Pe locul I a urcat Amelia Jurcă, locul al doilea a fost ocupat de Alexandra Ganenco, iar locul al III-lea a ajuns la Crina Tănase. La această categorie de vârstă, mențiuni au obținut Isabela Ungureanu, Bianca Gongea și Antonia Vlădescu.

La categoria 9 – 11 ani, trofeul „MINI” a ajuns la Sorina Topoleanu, iar cel al categoriei la Robert Dumitrache. Locul I a ajuns la Ana Maria Andrei, pe locul secund a urcat Sara Raftu, iar Alexandra Diaconu a obținut locul al treilea. Au mai câștigat mențiuni Diana Vlădescu, Alexia Partigliatti-Barbos și Mara Crucianu.

Trofeul „JUNIOR”, la cea mai mică categorie de vârstă, 6 – 8 ani, a ajuns la Răzvan Decu, locul I a fost cucerit de Sabina Popa Onofrei, locul al doilea a fost al Clarei Cristea, iar pe locul al III-lea a urcat Ruxandra Mihai. Alte trei mențiuni au fost oferite Iuliei Gongea, Bogdanei Răstoacă și Marinei Topoleanu.

La finalul primei zile de festival, publicul din Medgidia s-a bucurat de un impresionant recital susținut de celebra Nicole Cherry.

Duminică, 21 mai, a venit rândul interpreților de muzică populară să își dovedească măiestria într-un adevărat regal folcloric. Trofeul la categoria 15 – 18 ani a fost obținut de Paraschița Daniela, iar premiile I, II și III au mers către Pânzariu Alin, Parpalev Roxana respectiv Nicola Ana Elena. Mențiunile au fost obținute de Ramona Popa și Mihaela Nicolae.

La categoria 12 – 14 ani, trofeul a fost înmânat Crinei Tănase, locul I a revenit Izabelei Ionescu, locul II Alexandrei Gorenco, iar cel de-al III-lea, Mariei Prună.

Trofeul „MINI” a fost câștigat de Crucianu Mara, iar trofeul „JUNIOR” a fost înmânat Roxanei Popescu. La categoria 9 – 11 ani, trofeul a fost câștigat de Ghiduruș Andrada, locul I de către Simion Cosmina, locul II a fost adjudecat de Banu Giulia, iar cel de-al treilea loc a revenit Iulianei Mirică. Manole Cristiana Mădălina, Itu Andreea și Bălașa Bianca au obținut mențiunile. Premiul juriului la această categorie a fost câștigat de Dumitrache Robert iar cel al Protoieriei Medgidia de către Oprea Florentin.

La categoria 6 – 8 ani, trofeul a fost obținut de Beșleagă Simona Maria. Pe locul I a urcat Bratu Marian, pe locul secund, Istrate Gabriel, iar pe locul III, Cristea Clara. Mențiunile au fost oferite Marinei Topoleanu, Elizei Oaie și Nicoletei Oprea.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai administrației publice locale, care au asigurat concurenții de considerația și susținerea pe care le vor manifesta în continuare față de tinerele talente ale României.