EXERCIȚIU NAȚIONAL DE ÎNȘTIIȚARE. AVERTIZARE ȘI ALARMARE ÎN SITUAȚII DE PROTECȚIE CIVILĂ – PROCIV2017

    Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța anunță desfășurarea unui exercițiu național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017, în perioada 18 – 21 aprilie 2017.
    Scenariul exercițiului vizează primirea și gestionarea unei informări cu privire la iminența producerii unor situații de protecție civilă generate de căderea de obiecte din atmosferă și derularea activităților specifice în astfel de situații.
    Scopul exercițiului constă în testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.
    Exercițiul se desfășoară prin acționarea sirenelor de pe teritoriu, semnalul folosit fiind cel de „alarmă la dezastre” care constă în 5 sunete a 16 secunde cu pauză de 10 secunde, imediat după primirea de la dispeceratul ISU a mesajului de înștiințare către autoritățile locale, fără a se transmite, la final, semnalul acustic de „încetarea alarmei”.

    La auzirea semnalelor acustice, recomandăm cetățenilor să rămână calmi, să evite panica, să facă apel la calm și către persoanele din jur și să urmeze măsurile dispuse de autoritățile publice locale.