La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!

Ziua de 14 noiembrie 2021 este semnificativă pentru românii de pretutindeni și în special pentru locuitorii Dobrogei, pentru că se împlinesc 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, România.
Cu acest prilej, Primăria municipiului Medgidia, a organizat respectând măsurile privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19, expoziția de carte dobrogeană, fotografie și costume populare intitulată „Dobrogea – 143 de ani de la reintegrarea Dobrogei la Statul Român (14 noiembrie 1878 – 14 noiembrie 2021)”.
Evenimentul s-a desfășurat începând cu ora 11.00 în sala de spectacole a Casei de Cultură „Ioan N. Roman”. Printre invitații manifestării s-au numărat profesorul de istorie – Jegu Iulian, președintele Asociației Cultul Eroilor ,,Regina Maria”- filiala Medgidia – Eugen Manole și vicepreședintele Subfilialei Cultul Eroilor „Regina Maria” Medgidia – colonel Badea Marin-Victor.
Punctul culminant al evenimentului a fost reprezentat de un moment muzical dobrogean susținut de elevele Casei de Cultură „Ioan N. Roman” – Crina Teodora Tănase, instructor Stela Trifan și Negrea Sabina, instructor Daniel Mititelu.
Totodată, autoritățile publice locale din municipiul Medgidia au arborat drapelul României pe înaltele catarge din Piațeta Decebal, pentru a marca importanța acestui moment din istoria statului român.