Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

Astăzi, 23 septembrie 2021, Biblioteca Municipală Medgidia a premiat participanții la concursul național „Olimpiada de benzi desenate” și concursul de „Animații scratch”, din cadrul proiectului „Code kids – Copiii fac coding în Bibliotecile Publice”.

Artistul Andruș Dragoș a obținut premiul special la secțiunea „Poveștile Campionilor Olimpici ai României. Eroii sportului românesc” cu lucrarea „Nadia Comăneci. Olimpiada de la Montreal”. Activitatea tânărului a fost coordonată de prof. coord. artist plastic Adina Dogaru.

„Olimpiada de Benzi Desenate” este un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul învățământului primar, gimnazial și liceal, care s-a desfășurat prin intermediul bibliotecilor. Aflată la a doua ediție și desfășurată sub egida Comitetului Olimpic Român, olimpiada este inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate.

În cadrul proiectului ”Code kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” la concursul de ”Animații skratch” locul II a fost câștigat de Delia Tudor, membră a Clubului ”Computer Kids”, Medgidia.

În cadrul clubului, copiii învață să creeze afișe, să editeze clipuri video și să lucreze în diferite aplicații. De asemenea, ei participă la diferite cursuri, concursuri și întâlniri online cu specialiști IT.