Invitație

    În conștiința românească măritul praznic al Înălțării la ceruri a Mântuitorului Isus Hristos, se îngemănează într-o semnificativă și sfântă tradiție, cu cinstirea memoriei Eroilor Neamului, care de-a lungul secolelor, și-au așezat înălțătoarea jertfă a propriei vieți, la temelia devenirii și împlinirii istorice a poporului român pentru apărarea vetrei și credinței strămoșești, pentru libertate, demnitate și unitate statală.

    În această zi, în toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. În spiritul tradiţiei europene, această zi a fost proclamată şi sărbătoare naţională a poporului român.

    Anul acesta, cu prilejul Zilei Eroilor, în data de 17 mai 2018, Primăria Municipiului Medgidia împreună cu Garnizoana Medgidia organizează un ceremonial religios precum şi ceremonialul pentru depunerea coroanelor de flori, pentru a cinsti memoria eroilor români.

    Cu această ocazie, vă invităm să luați parte la eveniment, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor din Medgidia.