Începerea proiectului pentru elaborarea SDL zona marginalizată Medgidia

    UAT Municipiul Medgidia în calitate de beneficiar, anunță începerea proiectului „Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală zona marginalizată Medgidia” SMIS 105472 ce se derulează în parteneriat cu Centrul de Instruire și Consultanță pe piața muncii – LABOR (Partener 1) și cu SC ALCONST DESIGN SRL (Partener 2).

    Finanțarea se realizează prin Fondul Social European prin POCU 2014-2020, Axa prioritară 5: Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității (DLRC), Obiectivul specific 5.1 Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (roma și non-roma) din orașe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității roma, prin implementarea de măsuri/operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.

    Proiectul se va implementa în municipiul Medgidia și se va adresa minim unei zone marginalizate și a unei zonei funcționale.

    Obiectivul general al proiectului constă în reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată Medgidia prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.

    Obiectivele specifice ale proiectului

    1. Creșterea implicării populației din zona marginalizată Medgidia în soluționarea problemelor locale prin derularea de acțiuni de delimitare a zonei urbane marginalizate, activități de animare și facilitare și crearea unui parteneriat strategic la nivel de Grup de Acțiune Locală (GAL) pentru reprezentarea intereselor.
    2. Dezvoltarea Strategiei de Dezvoltare Locală aferentă comunității marginalizate și elaborarea listei de intervenții în vederea creșterii bunăstării locuitorilor din zona vizată a Medgidiei.

    Rezutatele proiectului vor consta în: 1 GAL constituit și funcțional,  1 sesiune de formare pentru 4 angajați, 1 zona de intervenție delimitată, 1 studiu de referință realizat, 5 sedințe CD, 5 întruniri publice și 5 evenimente de animare teritoriu, 1 Strategie de Dezvoltare Locală dezvoltată, 1 listă de intervenții indicative

    Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 221.881,30 lei, din care: valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE este de 209.510,44 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă de la bugetul de stat este 8.254,83  lei și valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului este de 4.116,03 lei.

    Durata proiectului: 4 luni, respectiv de la 01.09.2017 până la 30.12.2017.

    Date de contact: Biroul Programe Europene din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia, tel. 0241/820.800, interior 136.

    Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.