Minută a dezbaterii publice din data de 19.12.2016 cu tema „Modificarea HCL nr.153/18.12.2014 privind actualizarea altor taxe locale pentru secţiunea închiriere Sală Sport din Anexa nr. 1 la HCL 153/18.12.2014) – privind diminuarea taxei de închiriere de la 140 lei/oră cu TVA inclus la 70 lei/oră cu TVA inclus”

Luni, 19 decembrie 2016, de la ora 10.00 a avut loc dezbaterea publică cu tema „Modificarea HCL nr.153/18.12.2014 privind actualizarea altor taxe locale pentru secţiunea închiriere Sală Sport din Anexa nr.1 la HCL 153/18.12.2014) – privind diminuarea taxei de închiriere de la 140 lei/oră cu TVA inclus la 70 lei/oră cu TVA inclus”. Dezbaterea a fost prezentată de doamna Gheorghe Magdalena, inspector de specialitate în cadrul DGDPP Medgidia.

Aceasta a prezentat motivele care au stat la baza propunerii aflate în dezbatere publică. Propunerea de modificare a chiriei sălii de sport a venit în urma solicitărilor cetăţenilor care desfăşoară activităţi cu caracter sportiv şi reacreativ, cât şi a faptului că tarifele practicate în sălile de sport similare din localităţile limitrofe Medgidiei sunt în cuantum de 40-70 lei/oră cu TVA inclus. Directorul DGDPP Medgidia, Nicolae Constantin a precizat că diminuarea propusă va aduce beneficii de ordin financiar, crescând încasările în bugetul direcţiei şi totodată va încuraja practicarea unor activităţi sportive în municipiul Medgidia. Propunerea urmează a fi inclusă spre aprobare pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a consiliului local municipal.

După expunerea de motive au urmat intervenţiile cetăţenilor participanţi la dezbatere.  Domnul Butnaru Marian a afirmat că nu este de acord cu micşorarea de 50% a taxei pentru chiria sălii de sport, deoarece ar rămâne un preţ modic, iar întreţinerea sălii costă. Totodată, acesta a afirmat că s-ar produce o concurenţă neloială, şi că taxa ar trebui să fie mai redusă totuşi, dar nu foarte mult, deoarece, în cazul grupurilor se împarte suma, rămânând individual un preţ mic pentru fiecare. Pe lângă astea, sala este ocupată mai mereu, nefiind cazul de facilităţi care să atragă populaţia către sport. Domnul Butnaru l-a felicitat pe directorul DGDPP pentru condiţiile din sală – apă caldă şi căldură.

Directorul DGDPP, Nicolae Constantin a răspuns că, pentru cele 6 ore libere/săptămână apa caldă şi căldura merg din inerţie, pentru că trebuie să se asigure condiţii copiilor municipalităţii. Domnul Butnaru a mai afirmat că lumea se îndreaptă şi spre alte sporturi şi consideră că nu vor fi de acord toţi cu această micşorare.

Un alt cetăţean, Drăgulin Ionuţ a intervenind, spunând că, din cauza preţului mai mic multe persoane care vor să joace fotbal merg la Poarta Albă.

Marian Manolescu, salariat DGDPP a afirmat că nu se poate vorbi de concurenţă neloială între o instituţie publică şi una privată, şi i-a spus domnului Butnaru că ar fi trebuit să-şi facă public punctul de vedere deoarece pe reţelele de socializare sunt persoane care susţin faptul că merg la Poarta Albă. În replică, domnul Butnaru a spus că este destul de greu în sistem privat, şi că suma de 140 de lei nu este mare raportată la numărul jucătorilor, şi nu crede că un salariat nu poate da 4 lei pe săptămână.

Marian Manolescu a spus că apare alternativa şi oamenii se îndreaptă spre Poarta Albă.

Directorul DGDPP Medgidia, Nicolae Constantin a precizat că a realizat materialul de faţă şi îl susţine, el urmând a fi supus spre aprobare în şedinţa Consiliului Local Municipal.

O altă intervenţie a fost cea a lui Naim Belgin care a spus că salută iniţiativa şi o susţine, şi se poate vorbi de o concurenţă când sunt condiţii egale, domnul Butnaru având gazon, iarbă.

Dezbaterea s-a finalizat în jurul orei 10.50.