Şedinţă ordinară – 23 noiembrie 2016

La Medgidia,

Va începe negocierea recalculării tarifelor de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă si de canalizare

Miercuri, 23 noiembrie 2016 a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia. Pe ordinea de zi au fost înscrise 19 proiecte de hotărâre, iniţiate de primarul Valentin Vrabie, din care, proiectul privind avizarea listelor cu propunerile de casare pentru mijloacele fixe, obiecte de inventar, materiale sanitare cu regim special aparţinând Spitalului Municipal Medgidia a fost retras de pe ordinea de zi de către iniţiator. Toate cele 18 proiecte rămase pe ordinea de zi au întrunit voturile necesar pentru a fi admise. La primele puncte, consilierii au luat act de încetarea de drept a mandatului domnului consilier Mihai Mocanu şi au validat mandatul primului supleant înscris pe lista Partidului M10, în persoana domnului Parpală Florentin.

Consilierii locali au aprobat, de asemenea, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Municipiului Medgidia, pe anul 2016. Rectificarea are ca scop suplimentarea sumelor din cadrul capitolului “Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică” cu 305.000 lei şi a subcapitolului “Ajutoare pentru daune provocate de calamităţi externe” cu suma de 122.333 lei. Aceste sume provin din diminuarea veniturilor din capitolul “Autorităţi publice şi acţiuni externe”.

Cel mai important proiect iniţiat de primarul Valentin Vrabie în şedinţa de consiliu a fost cel referitor la aprobarea iniţierii procedurii de negociere cu operatorul S.C. RAJA S.A. Constanţa şi  recalcularea tarifelor de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă si de canalizare la valoarea de 5,6 lei/m3 inclusiv TVA.

În şedinţa ordinară a lunii noiembrie a fost aprobat şi contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane în municipiul Medgidia ofertantului câştigător –  SC Servcom Adrian SRL Medgidia.

Pe parte socială, în şedinţa de consiliu au fost repartizate trei unităţi locative situate în blocuri ANL, a fost aprobată vânzarea prin licitaţie publică a unui imobil teren în suprafaţă de 110 mp precum şi susţinerea din bugetul local a cheltuielilor efectuate cu recuperarea copiilor cu dizabilităţi din Medgidia în cadrul Centrului de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi al Asociaţiei MED-CER. Pentru acest centru se va aloca suma de maxim 7.600 lei/lună, respectiv 91.200 lei/an.

În şedinţa de consiliu s-a aprobat şi modificarea şi completarea inventarului bunurilor ce aparţin domeniului public al municipiului Medgidia, în vederea necesităţii înscrierii în cartea funciară a suprafeţei reale a unor străzi şi terenuri şi a actualizării valorilor de inventar, precum şi Acordarea unui mandat special Primarului municipiului Medgidia în vederea încheierii cu S.C. CRH Ciment (România) S.A. – Punct de lucru Uzina Medgidia a unei convenţii de exercitare a dreptului uz, servitute  de trecere asupra imobilului teren proprietate privată a municipiului Medgidia.

Un alt proiect de hotărâre aprobat a fost cel referitor la retragerea unilaterală a Municipiului Medgidia prin Consiliul Local Medgidia, în calitate de membru fondator, din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia. Se impune aprobarea proiectului deoarece este necesară asigurarea continuităţii serviciului de salubrizare şi întocmirea documentaţiei în vederea organizării şi funcţionării serviciului de salubrizare în Medgidia, iar terenul în suprafaţă de 18,86  ha concesionat asociaţiei în anul 2010 nu este utilizat în scopul pentru care a fost transmis, dorindu-se valorificarea potenţialului acestuia prin asigurarea unei exploatări eficiente.

În şedinţa lunii noiembrie a fost aprobată şi prelungirea mandatului administratorului SC APOLLO ECOTERM SRL MedgidiaSima Constantin şi revocarea auditorului financiar, precum şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii.

 

 

24 noiembrie 2016

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă