ANUNȚ CAMPANIE DEZINSECȚIE, DERATIZARE ȘI DELARVIZARE – ETAPA A III – A

  Primăria Municipiului Medgidia vă informează că, în perioada 26 iulie 2021 – 02 august 2021, se va desfășura cea de-a treia etapă a campaniei de deratizare, dezinsecție și delarvizare în municipiul Medgidia și zonele limitrofe.

  În cadrul campaniei vor fi prestate următoarele servicii:
  • SERVICII DE DERATIZARE EXTERIOR;
  • SERVICII DE DEZINSECȚIE EXTERIOR – se vor efectua prin pulverizare de soluție lichidă cu utilaje portabile și de mare capacitate pentru dispersarea substanțelor pesticide de ingestie, contact pentru combaterea insectelor adulte;
  • SERVICII DE DELARVIZARE.

  Substanțele se aplică în stare pulverizată, în strat grosier, sub formă de aerosoli.

  Tratamentul se va efectua cu aparate pentru fumigații (pulsfog – ceață caldă) pentru combaterea insectelor stadium adult; cu atomizoare (ceață rece) pentru combaterea insectelor stadium adult și protecția împotriva insectelor care pot apărea în spații deschise.

  Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sanătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr.IV) de toxicitate.

  Acțiunea se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

  În perioada menționată, rugăm parinții să supravegheze copiii pentru a nu intra în contact cu substanțele raticide și de asemenea posesorii de animale să ia toate măsurile necesare pentru evitarea eventualelor accidente.

  În caz de ingerare accidentală se recomandă prezentarea de urgență la medic pentru a stabili antidotul în funcție de substanța folosită (producătorul recomandă VITAMINA K1).

  Măsurile de protecție recomandate pentru activitatea de dezinsecție sunt următoarele:
  • substanțele utilizate la activitatea de dezinsecție exterior sunt toxice pentru albine și slab toxice pentru animalele cu sânge cald;
  • copiii vor fi supravegheați de părinți pentru a nu ajunge în raza de acțiune a aparatului generator de ceață rece sau caldă;
  • pentru persoanele vârstnice și cele astmatice sau cardiace se recomandă ca pe durata efectuării dezinsecției, să evite ieșirile și să păstreze o distanță de 50 de metri de raza de acțiune a aparatelor;
  • pentru animale și păsări, nu se impun măsuri de protecție.

  În cazul în care intervin condiții meteorologice nefavorabile desfășurării campaniei sau alte cauze care vor impiedica desfășurarea acesteia, perioada de efectuare a activităților va fi prelungită.

  Deținătorii familiilor de albine sunt rugați ca, în perioada menționată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

  Prima etapă a acțiunii de deratizare, dezinsecție și delarvizare s-a desfășurat în perioada 20 – 25 mai 2021 și a vizat întregul municipiu Medgidia.

  A doua etapă a acțiunii de deratizare, dezinsecție și delarvizare s-a desfășurat în perioada 05 – 06 iulie 2021 și a cuprins toate zonele municipiului Medgidia.