Ziua internațională a copilului, moment de bucurie și răsfăț, în municipiul Medgidia

Ieri, 01 iunie 2021, întreg municipiul Medgidia a sărbătorit Ziua Internațională a Copilului.

Această zi specială a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în octombrie 1953 și a fost sponsorizată de către Uniunea Internațională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internațională a copilului i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a și a fost acceptată și adoptată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1954.

Cu acest prilej, administrația publică locală a organizat în cadrul Cercului Militar Medgidia (Casa Armatei) și pe Stadionul „Iftimie Ilisei”, o serie de activități care să marcheze importanța celebrării copilăriei și a întoarcerii la inocență.

Evenimentul a debutat în jurul orei 10.00 cu lansarea cărții intitulată „O vacanță de vară extraordinară”, autor Petcu Abdulea și expoziția de pictură ,,Iarba verde de acasă” aparținând elevilor cercului de pictură „Lucian Grigorescu” al Casei de Cultură „I.N. Roman”, coordonați de artistul plastic Adina Dogaru.

Programul artistic a continuat în sala de spectacole a Cercului Militar Medgidia cu momente muzicale susținute de membrii claselor de canto coordonați de Stela Trifan, Daniel Mititelu și Ciuculin Ion, momente de dans modern – trupa „Revolution Dance” – coregraf Silviu Oeru, dans sportiv – instructor Bogdan Buzatu și dans popular – Ansamblul „Pandelașu”.

Concomitent, pe stadionul „Iftimie Ilisei”, s-a desfășurat competiția „Crosul Culorilor”, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța alături de Primăria Municipiului Medgidia prin intermediul Clubului Sportiv Medgidia.

Participanții la această cursă de rezistență au primit din partea administrației publice locale un pachet cu dulciuri, o diplomă de participare, o medalie și un tricou.

Pe toată durata evenimentelor, persoanele prezente au fost răsplătite cu înghețată gratuită.