Anunț de informare privind cea de-a PATRA ACȚIUNE de DEZINFECȚIE și prima acțiune de DEZINSECȚIE

Pentru prevenirea, combaterea și limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul COVID-19, Primăria Municipiului Medgidia vă informează că va demara, în perioada 18-25 mai 2020, cea de-a PATRA ACȚIUNE de DEZINFECȚIE și prima acțiune de DEZINSECȚIE.

Se vor desfășura acțiuni de DEZINFECȚIE în TOATE INSTITUȚIILE PUBLICE de pe raza unității administrativ teritoriale a municipiului Medgidia, în UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT în care vor fi organizate sesiuni de pregătire și examene pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a și acțiuni de DEZINSECȚIE pe domeniul public al UAT Medgidia, în spațiile verzi.

Dezinfecția reprezintă activitatea de distrugere a germenilor patogeni cu substanțe specifice, în scopul eliminării surselor de contaminare. Metoda cea mai utilizată dar și cea mai eficientă este aplicarea cu generatori ULV ceață rece. Dezinfecția se va realiza prin nebulizare interioară și pulverizare exterioară cu utilaje portabile și de mare capacitate, pompe electrice pentru pulverizare, atomizoare și nebulizatoare.

Substanță folosită: BIONET A 15.

Vor fi desfășurate în acestă perioadă și acțiuni de dezinsecție, în vederea combaterii unor dăunători, ectoparaziți (căpușe, purici, păduchi), precum și a insectelor vectoare și de discomfort (țânțari, muște), prin stropire/pulverizare/ceață termică  pe domeniul public din Municipiul Medgidia (în zonele cu vegetație abundență, parcuri, spații verzi). Substanțele folosite: Solfac Trio Ec 200, KO Sect.

Toate produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății și se găsesc în nomenclatorul substanțelor avizate în profilaxia sanitar-umană din România. Produsele utilizate nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii și nu produc un impact negativ asupra mediului, făcând parte din grupa a III-a de toxicitate.

Facem precizarea că:

– prima acțiune de DEZINFECȚIE s-a desfășurat în perioada 17 – 21 martie 2020 și a vizat TOATE UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT și INSTITUȚIILE PUBLICE de pe raza unității administrativ teritoriale a municipiului Medgidia;

– cea de-a doua acțiune de DEZINFECȚIE a fost executată în perioada 30 martie – 06 aprilie 2020 și a vizat TOATE SCĂRILE DE BLOC din municipiul Medgidia;

– cea de-a treia acțiune de DEZINFECȚIE s-a desfășurat în perioada 21 – 25 aprilie 2020 și a vizat toate SCĂRILE DE BLOC și SPAȚIILE PUBLICE ÎNCHISE de pe raza municipiului Medgidia.