Primăria Municipiului Medgidia în parteneriat cu Președinția Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) a semnat astăzi protocolul privind furnizarea de echipamente medicale și dotări necesare Policlinicii Spitalului Municipal Medgidia

Astăzi, 06.03.2020, a avut loc în cadrul Policlinicii Spitalului Municipal Medgidia semnarea protocolului între Primăria Municipiului Medgidia, Președinția Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) și Spitalul Municipal Medgidia, care are ca obiect stabilirea procedurilor care urmează a fi aplicate în vederea implementării proiectului „Furnizare Echipamente Medicale și Dotări Necesare Policlinicii Spitalului Municipal Medgidia”.

Proiectul presupune furnizarea de echipamente medicale de ultimă generație, necesare desfășurării unor servicii medicale calitative, printre care: computer tomograf, RMN, linie endoscopie-colonoscopie, doppler vascular, electromiograf, electroencefalograf, ecograf cardiovascular.

După finalizarea proiectului în valoare de aproximativ 2.500.000 euro care a vizat „Renovarea Policlinicii Spitalului Municipal Medgidia”, ca dovadă a prieteniei strașnice dintre cele două popoare și a dorinței de a dezvolta relațiile bilaterale, Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) continuă colaborarea cu Municipiul Medgidia prin acest nou proiect.

Protocolul a fost semnat pentru Municipiului Medgidia de primarul Valentin Vrabie,  pentru Președinția Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) de doamna Coordonator Yasemin Melez Bicer iar pentru Spitalul  Municipal Medgidia de managerul Eugen Aglițoiu.

„Înainte de toate, doresc să îmi exprim bucuria că mă aflu astăzi la Medgidia, pentru a participa la ceremonia de semnare a acestui protocol. Medgidia este o localitate pe care am vizitat-o atât în calitate de consul al Consulatului General de la Constanța, cât și în calitate de ambasador al Republicii Turcia la București acum. De fiecare dată când am vizitat Medgidia am făcut-o cu cel mai mare drag. Este o localitate care, pe lângă faptul că găzduiește o numeroasă comunitate turco-tătară, se încadrează foarte bine în modelul Dobrogea. Mă folosesc de această ocazie pentru a transmite încă o dată mulțumirile mele către autoritățile române pentru faptul că, respectând principiile acestui model Dobrogea, întotdeauna au fost extrem de flexibile în ceea ce privește minoritățile, conaționalii noștri turci și tătari, permițându-le să își promoveze valorile, să își vorbească limba maternă și să își îndeplinească tradițiile” a declarat Excelența Sa, doamna Füsun Aramaz, ambasador al Republicii Turcia la București, prezentă la acest important eveniment.

„Mulțumesc Republicii Turcia pentru finanțarea celor două proiecte atât de importante pentru sectorul sanitar din municipiul Medgidia! Reabilitarea și dotarea ambulatoriului Medgidia cu aparatură medicală ultraperformantă vine de fapt în întâmpinarea nevoilor cetățenilor din centrul Dobrogei, având în vedere faptul că această unitate medicală deservește peste un sfert din populația județului Constanța” a declarat edilul Valentin Vrabie.