MINUTĂ a dezbaterii publice cu tema ,,Elaborare P.U.Z. delimitat de Canal Dunăre – Marea Neagră (Nord) Strada Progresului – incinta Port (Est), drum acces nr.1 CDMN, Strada Progresului (Sud), Cartier de locuințe pentru tineri – Legea 15/2003(Vest)”

Joi, 05 septembrie 2019, de la ora 10.00, la Primăria Municipiului Medgidia a avut loc dezbaterea publică cu tema: ,,Elaborare P.U.Z. delimitat de Canal Dunăre – Marea Neagră (Nord) Strada Progresului – incinta Port (Est), drum acces nr.1 CDMN, Strada Progresului (Sud), Cartier de locuințe pentru tineri – Legea 15/2003(Vest)”.

Documentația a fost prezentată de Doinița Constantinescu, inspector în cadrul compartimentului Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia și secretar al comisiei C.T.A.T.U.

Titularul investiției este Municipiul Medgidia, iar elaboratorul documentaţiei S.C. Mas Publishing & Partners S.R.L. – Constanța.

Documentația urbanistică a acestui PUZ a fost realizată pe baza analizei multicriteriale a zonei care va fi afectată și are în vedere dezvoltarea economică a zonei și realizarea unei cooperări eficiente între potențialii investitori și administrația locală.

Terenul studiat prin prezenta documentaţie de urbanism, în suprafaţă de 33024 mp, a fost împărţit în patru zone de reglementări:

– Zona locuințelor individuale și colective mici, cu maxim D+P+2E

– Zona activităților economice productive

– Zona verde, de sport și agrement

– Zona transporturilor navale – zona de siguranță Canal Dunăre-Marea Neagră

Având în vedere amplasamentul zonei studiate, în vecinătatea Canalului Dunăre Marea Neagră, a Portului Medgidia şi a cartierului de locuinţe pentru tineret, zona studiată reprezintă o zonă propice dezvoltării unei investiții imobiliare –cu funcţiuni mixte ce îmbină zone rezidenţiale, spaţii verzi şi funcţiuni de necesitate publică. În imediata vecinătate a amplasamentului studiat există toate tipurile de rețele edilitare.

Următorii pași îi reprezintă obținerea avizul Comisiei Tehnice și aprobarea Planului Urbanistic Zonal în ședință de consiliu.

Nu au fost întrebări și intervenții din partea publicului. Au fost prezente aproximativ 15 persoane.