Armonie de culori la vernisajul Taberei de Pictură de la Medgidia

Încă o ediție a Taberei Internaționale de Pictură ,,Lucian Grigorescu” a ajuns cu succes, la final. Desfășurată în perioada 26 iulie – 03 august 2019, ediția a  XVI-a a taberei de pictură a reunit la Medgidia 20 artiști plastici din șase țări, după cum urmează: Adina Dogaru, Anda Tănasă, Dan Cârjoi, Daniela Gherghe, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Zigman Claudia, Zigman Mihai (România); Ivanka Petrova, Petia Ilieva, Fikrat Salimov, Milcho Bonev, Todor Iliev (Bulgaria); Feridun Işıman (Cipru de Nord); Leticia Sansores, Tana Ribeiro (Germania); Vasile Rață (Republica Moldova) Bahri Genç, Kenan Özgür (Turcia).

Sâmbătă după amiază, în cadrul vernisajului care a avut loc în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu”, pictorii și-au expus lucrările realizate în cadrul taberei. Acestea au fost atent analizate de criticul de artă Alice Dinculescu, care a prezentat publicului venit să vizioneze tablourile particularitățile și unicitatea specifice fiecărui pictor în parte. În prezent, colecția de artă a municipiului Medgidia numără peste 500 de tablouri.

Artiștii plastici au fost felicitați de primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, care le-a mulțumit pentru faptul că, grație talentului, implicării și originalității fiecăruia, paleta culturală a municipiului devine, începând de astăzi mai bogată și mai variată. Totodată, edilul a precizat că va susține în continuare acest eveniment cultural important de la Medgidia. De asemenea, pictorii nu vor pleca din tabără fără trofeele oferite în semn de apreciere și recunoștință de organizatori.

Ediția din acest an a fost organizată în cadrul proiectului ,,Culture in Eternity”, finanțat prin Programul România-Bulgaria Cross-Border Cooperational Programme 2014-2020, Axa Prioritară 2 O regiune Verde, Obictiv Specific -2.1.Îmbunătățirea utilizării durabile a resurselor și patrimoniului cultural.

 

03 august 2019c

Compartimentul Relații Publice și Presă