Șapte tineri s-au întrecut în recuperarea Sfintei Cruci, la Medgidia

Astăzi, 06 ianuarie 2018, cu prilejul Sfintei sărbători a Botezului Domnului, Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat procesiunea de sfinţire a Aghiasmei Celei Mari și ritualul scoaterii din apă a Sfintei Cruci.

Începând cu ora 12.00 un sobor de preoţi în frunte cu părintele protopop Petrică Ciobanu, a oficiat, pe faleza canalului Dunăre – Marea Neagră, lângă fântâna arteziană, slujba de sfinţire a apei din butoaiele special aduse pe faleză pentru această ocazie. Zeci de credincioși au venit pentru a lua parte la slujbă și a aduce în casele lor apa sfințită.

Manifestarea a culminat cu aruncarea Sfintei Cruci în apa canalului Dunăre Marea Neagră. În credinţa că vor fi sănătoşi şi pentru a primi binecuvântare, șapte tineri curajoşi au sărit fără ezitare în apă în încercarea de a readuce la mal Sfânta Cruce aruncată de preoţi.

Dintre voluntarii înscriși la competiție, Ionescu Nicolae este tânărul câștigător. Acesta a fost felicitat și recompensat de reprezentanții administrației publice locale cu o diplomă, Sfânta Cruce recuperată din apă și un voucher în valoare de 1000 lei.