ACȚIUNE VIZÂND DONARE DE SÂNGE LA MEDGIDIA

  Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Municipiului Medgidia și Spitalul Municipal Medgidia, organizează sâmbătă, 09.12.2017, în intervalul orar 08.30 – 13.30, o acțiune de donare de sânge.

  Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Medgidia și localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

  Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 – 65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc). 

  Persoanele cu vârstă de peste 50 de ani sunt rugate sa aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inima, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

  Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

  În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
  Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
  – 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  – o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
  – decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

  Vă așteptăm sâmbătă, 09.12.2017, la Spitalul Municipal Medgidia (vis-a-vis de Urgența Spitalului – fostul sediu Sanepid/Synevo), cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.