Anunț

  Vă informăm că începând cu data de 6 iunie 2017, se va desfășura activitatea de dezinsecție pe domeniul public al  Municipiului Medgidia, în zonele cu vegetație abundentă, parcuri și spații verzi. Scopul acestei proceduri este combaterea unor dăunători (omizi), ectoparaziți (căpușe, purici, păduchi), precum și a insectelor vectoare și de disconfort (țânțari, muște), prin stropire/pulverizare/ceață termică. Prima acțiune vizează o suprafață de 700.000 mp.

  Dezinsecția se va efectua prin pulverizare de soluție lichidă care va consta în utilizarea substanțelor pesticide de ingestie, în strat grosier, sub formă de aerosoli, pentru a combaterea larvelor și a insectelor adulte.

  Tratamentul se va efectua cu aparate pentru fumigații (PulsFog – ceață caldă) și cu atomizoare(ceață rece).

  Toate produsele utilizate sunt avizate de către Ministerul Sănătății și se găsesc în nomenclatorul substanțelor avizate în profilaxia sanitar-umană din România. Acestea aparțin grupei a lll-a de toxicitate și nu pun în pericol viața, sănătatea umană sau securitatea muncii, neavând un impact negativ asupra mediului.

  Concomitent se va desfășura și activitatea de deratizare în vederea combaterii rozătoarelor, care include montarea stațiilor de intoxicare pentru rozătoare.

  Operațiunile vor fi realizate de o firmă specializată în prestarea serviciilor de dezinsecție/deratizare/dezinfecție.