Acțiune de donare de sânge

  Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Municipiului Medgidia și Spitalul Municipal Medgidia organizează sâmbătă, 25.03.2017, între orele 08.30 – 13.30, o acțiune de donare de sânge.

  Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Medgidia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

  Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea  peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.

  Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

  Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
  În  ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

  Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, scutire de la frecvență în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.Vă așteptăm pe 25.03.2017 la Spitalul Municipal Medgidia cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.

   Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit!
   Este nevoie de mai mulți donatori!
   Cheamă-ți și prietenii!

   Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!