1.Muzeul de artă Lucian Grigorescu.
Muzeul expune pictura romaneasca, cu subiecte inspirate de peisajul dobrogean lucrari realizate de artisti dobrogeni precum si lucrari de sculptura semnate Ion Jalea, B. Caragea, etc. si peste 100 de lucrari de ceramica realizate in taberele Hamangia.
2.Geamia Abdul Medgid (Moscheea Mare).
Geamia Abdul Medgid ( numita si Moscheea Mare – Monument istoric si de arhitectura religioasa a fost construit in perioada 1859 – 1865. A fost ridicata in cinstea sultanului Abdul Medgud, ce a domnit intre anii 1839-1861.
Cladirea a fost executata de Guvernul Otoman. Constructia respecta forma traditionala a asezamintelor de cult musulmane, decorata la interior cu ornamente orientale si inscriptii in limba araba. In interior se afla o colecţie muzeala.
3.Biserica Ortodoxă „Sf. Petru și Pavel”.
Catedrala Petru si Pavel este situata mai jos de Piata Ovidiu in fata cladirii Arhiepiscopiei Tomisului. A fost construita in anii 1883-1885. Pana in anul 1923, cand s-a infiintat episcopia Constantei, a fost biserica parohiala.
Dupa 1923 a devenit catedrala episcopala.Constructia, in stil greco-roman, din caramida presata, impune prin monumentalitatea fatadei si prin turnul inalt de 35 m. Sculptura este bine reprezentata la catapeteasma si strane, ca si la candelabre, policandre si sfesnice (aliaj metalic din bronz cu alama) proiectate, de asemenea, de Ion Mincu si lucrate la Paris.
Pictura a fost lucrata in fresca intre septembrie 1959 si noiembrie 1965, fiind opera pictorilor Gheorghe Popescu si Niculina Dona din Bucuresti. Piatra de temelie a fost pusa de Patriarhul Miron Cristea dimpreuna cu episcopii Grigore Comsa al Aradului si Ilarie Puiu al Hotinului, sub pastorirea episcopului Ilarie Teodorescu.).
4.Mausoleul eroilor sârbi, croați și sloveni.
Mausoleul, în formă de piramidă, a fost ridicat în anul 1926, de către statul iugoslav, pentru a adăposti osemintele a 224 militari sârbi, croați și sloveni, morți în Primul Război Mondial pe teritoriu dobrogean. Pe partea din față a piramidei-osuar este fixată stema fostului stat iugoslav, sub care este plasată o inscripție în limba sârbă. Mai jos se găsește o plachetă de marmură pe care este fixată o cunună de lauri din bronz. La monument se ajunge pe o scară din beton, iar împrejmuirea acestuia este realizată cu stâlpi din piatră, legați cu lanțuri.
5.Monumentul eroilor patriei.
6.Expoziția de ceramică.
7.Complex Sportiv „Iftimie Ilisei”
8.Faleza Canalului Dunăre-Marea Neagră
9.Stadionul Municipal „Iftimie Ilisei”,( al doilea ca mărime dupa Arena Națională)
10.Podgoria Murfatlar
Una dintre cele mai cunoscute podgorii ale Romaniei este pozitionata in centrul Podisului Dobrogean si este beneficiara a unui climat generous ce ofera sansa realizarii unor vinuri remarcabile, naturale si dulci, certificate de profesionisti si critici de vin care le-au adus de-a lungul anilor, nenumarate medalii de aur la concursurile internationale (New York, Langenlois, Barcelona, Budapesta, Sofia, Bruxelles, Viena, Yalta, Ljublijana, Montpellier, Bucuresti etc.