ANUNȚ PUBLIC – RESTRICȚII DE TONAJ ÎN PERIOADA 06 IULIE – 31 AUGUST 2023

    În vederea fluidizării și decongestionării traficului rutier al autoturismelor de mare tonaj, administrația publică locală ia o serie de măsuri speciale.

    În acest context, în perioada 06 iulie – 31 august 2023, în intervalul orar 10.00 – 19.00, în municipiul Medgidia, este interzisă circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane.

    Totodată, se vine în sprijinul șoferilor cu informări sub formă de indicatoare privind această interzicere prin indicatoare montate la intrările în municipiu.

    În conformitate cu prevederile O.U.G nr. 195/2002 privind Codul Rutier, art. 101, pct. 6, „nerespectarea de către conducătorul de vehicul a semnificației indicatoarelor și marcajelor de interzicere sau restricție ori a celor temporare, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III – a de sancțiuni, respectiv cu amendă în cuantum cuprins între 870 lei – 1160 lei”.

    Constatarea faptelor și sancționarea contravențională a conducătorilor auto se realizează de către agenții de poliție rutieră și/ sau prin polițiștii locali cu atribuții privind circulația rutieră.