Ziua Culturii Naționale, sărbătorită în stil eminescian la Medgidia

Zi de mare însemnătate pentru întreg poporul român, Ziua Culturii Naționale a fost marcată astăzi, la Medgidia, printr-un moment de evocare a operei și vieții ilustrului simbol al literaturii românești, Mihai Eminescu.

La inițiativa Academiei Române, 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului nepereche Mihai Eminescu, a fost declarată Ziua Culturii Naționale. Propunerea a aparținut academicianului Eugen Simion, Președintele Secţiei de Filologie și Literatură și fost Președinte al Academiei Române.

Cu acest prilej, Primăria Municipiului Medgidia a organizat spectacolul intitulat „Eminescu-Veronica, iubire magică”. Manifestarea teatrală a fost susținută de trupele de teatru „Thetis” și „Ușa”, reprezentând pasaje din dramatica poveste de dragoste dintre Veronica Micle și Mihai Eminescu. În cronologia spectacolului au fost inserate emoționante momente de recital al liricii eminesciene.

Omagiul teatral i-a avut drept spectatori și pe reprezentanți ai instituțiilor și administrației publice locale.

Sărbătorită la nivel național, Ziua Culturii Naționale a României dovedește încă o dată puternica forță unificatoare a elementelor culturale în viața românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *