Alte 4 milioane de euro vor ajunge în Medgidia pentru reabilitarea centurii municipiului și a altor 14 străzi

Primăria Municipiului Medgidia face pași importanți în ceea ce privește proiectul transfrontalier româno-bulgar care presupune asfaltarea a 15 străzi din municipiul Medgidia.

Proiectul intitulat „Îmbunătățirea conectivității rețelei TEN-T în zona transfrontalieră Medgidia-Dobrich” a fost depus în parteneriat cu Primăria Orașului Dobrich (Bulgaria) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria – Interreg V-A, Municipiul Medgidia fiind lider de proiect. Valoarea totală a proiectului este de 7.988.762,83 EUR, Municipiului Medgidia fiindu-i alocată jumătate din această sumă, respectiv 3.860.919,23 EUR.

Proiectul prevede îmbunătățirea infrastructurii rutiere în Municipiul Medgidia prin modernizarea a 6 km de drumuri urbane pentru 14 străzi, respectiv: Alunilor, Fagului, Peşterii, Stejarului, Pinilor, Progresului, Lupeni, Cap. Neacșu Constantin, Sabinelor, Bujorului, Șoimilor, Victoriei, Răscoalei, Podgoriilor, dar și a centurii municipiului Medgidia.

Obiectivele principale ale proiectul vizează atât o infrastructură rutieră modernizată cât și consolidarea relațiilor comerciale deja existente și facilitarea unor noi relații între diverși agenți economici din România și Bulgaria. Proiectul anterior amintit reprezintă cel de-al doilea obiectiv extrem de important pentru locuitorii Municipiului Medgidia, primul fiind cel referitor la asfaltarea a 48 de străzi pentru care lucrările de execuție vor demara  pe data de 05 martie 2018.

Proiect transfrontalier Medgidia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *