ANUNȚ

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Municipiului Medgidia și Spitalul Municipal Medgidia organizează sâmbată 17.03.2018, în intervalul orar 08.30 – 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsa între 18 – 65 ani (pentru prima donare 18 -60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în functie de inaltime , constitutie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă ca nu sunt în evidența  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu  3  zile  înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

– 7 tichete de masă pentru produse alimentare;

– o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.

– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.    

Toate persoanele sănătoase din localitatea Medgidia și localitățile învecinate care  doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional sunt asteptate sâmbătă 17.03.2018, la  Spitalul Municipal Medgidia cu un act de identitate valabil, între orele 08.30 – 13.30.

Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit!

Este nevoie de mai mulți donatori!

Cheamă-ți și prietenii!

Mulțumim anticipat  celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!

ANUNT MEDGIDIA 17.03.2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *